Ouderenzorg Camminghaburen

70 is het nieuwe 50 hoor je wel eens. En dat zou zomaar kunnen kloppen, want we worden steeds ouder en blijven daarbij gelukkig ook langer fit. 1 op de 5 Nederlanders is nu 65-plusser. In Camminghaburen en omgeving is dat bijna 21%.

Er is voor ouderen specifieke zorg georganiseerd. Wijkverpleging, georganiseerde groepsactiviteiten of gebruik van een verblijf waar mensen tijdelijk kunnen herstellen na een ziekenhuisopname zijn hier voorbeelden van. Het gebruik van deze zorg is gerelateerd aan de leeftijd. Oftewel: hoe ouder iemand is, hoe meer ouderenzorg er nodig kan zijn.

Binnen Gezondheidscentrum Camminghaburen hebben we speciale aandacht voor ouderenzorg.

We werken samen met zorg-/hulpverleners in andere huisartsenpraktijken, het MCL, thuiszorgorganisaties, het wijkteam, BV Sport en verpleeg- en verzorgingstehuizen. We volgen de ontwikkelingen in de wijk en letten op wat de behoefte is aan zorg bij de bewoners in de wijk.

Er is een praktijkverpleegkundige in het Gezondheidscentrum die met kwetsbare oudere patiënten in de huisartsenpraktijk contact opneemt om te infomeren of er hulp nodig is.

De fysiotherapeut van het Gezondheidscentrum die speciaal opgeleid is in geriatriefysiotherapie geeft oefentherapie en training om fit en sterk te blijven en valpartijen te voorkomen. Ouderen voor wie dit nuttig kan zijn, kunnen zelf contact opnemen of worden door de huisarts of apotheek van het centrum doorverwezen. Ook houdt zij spreekuur op locatie (Wylaarderhof).

De apothekers geven zowel in de apotheek als thuis advies over medicijngebruik. Zeker als er sprake is van meerdere soorten medicatie kan het helpen met elkaar te spreken over de bijwerkingen en het effect van de middelen.