CONTACT

Wilt u een mutatie, wijziging of melding maken bij uw huisarts of apotheek klik dan op één van de desbetreffende (inschrijf)formulieren.

 
LSP Toestemming
 
Goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Via het Landelijk Schakelpunt Informatie (LSP) kunnen zorgaanbieders de belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar. Maar alleen als het nodig is én alleen als u daar toestemming voor hebt gegeven. Via www.volgjezorg.nl kunt u deze toestemming regelen. Op Volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Geen internet en wel toestemming geven? Aan de balie bij het gezondheidscentrum zijn folders met een formulier verkrijgbaar.

 

 

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost tijdens coronacrisis

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

U kunt alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost via volgjezorg.nl/toestemming