AFSPRAKEN MAKEN

U kunt op twee manieren een afspraak maken met uw huisarts:

Direct online een afspraak maken doet u zo:

Wilt u bij een e-consult in de onderwerpregel vermelden aan wie u het consult richt? Dit kan de naam van uw huisarts, apotheker of praktijkverpleegkundige zijn, of meer algemeen bijv. de centrumassistenten. 

Het is momenteel mogelijk via MijnGezondheid.net een afspraak te maken, een e-consult te sturen of medicatie te bestellen. Het is nog niet mogelijkheid om uw labwaarden te bekijken en inzicht te hebben in uw dossier. Deze opties zijn in ontwikkeling en volgen voor het Gezondheidscentrum op termijn. 

Afspraak voor spreekuur huisarts, praktijkverpleegkundige en centrumassistente
van 8.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur

U kunt uitsluitend op afspraak terecht op het spreekuur. Indien u een afspraak wilt maken voor dezelfde dag, dan is het verstandig vóór 9 uur te bellen. De assistente plant de afspraken van de spreekuren. Zij vraagt naar de reden van de afspraak, dit is bedoeld om een goede indeling van de werkzaamheden te maken.

Voor een afspraak bij de huisarts wordt 10 minuten gepland. Indien u denkt meer tijd nodig te hebben, kunt u om een afspraak van 20 minuten vragen.

Aanvraag huisbezoek
van 8.00 tot 11.00 uur
Aan het eind van de ochtend en in de middag worden in de regel huisbezoeken gedaan. U kunt een huisbezoek aanvragen als het voor u, om medische redenen, niet mogelijk is om op het spreekuur te komen.

Aanvraag telefonisch spreekuur
van 8.00 tot 11.00 uur
Mocht u een vraag hebben aan de huisarts waarvan u denkt dat deze telefonisch beantwoord kan worden, dan kunt u de assistente bellen. Zij noteert uw gegevens zodat de huisarts u terug kan bellen tussen 13.00 en 14.00 uur.

Aanvraag uitslagen en informatie over specialistenbrieven
van 8.00 tot 11.00 uur
De assistente kijkt of de uitslag of de brief aanwezig is en geeft u, indien nodig, een afspraak voor het (telefonisch) spreekuur.

Afspraak annuleren
Indien u een gemaakte afspraak niet na kunt komen, vragen wij u deze, indien mogelijk, tijdig af te zeggen.

Aanvraag herhalingsrecepten

U kunt op 3 manieren herhaalmedicatie aanvragen:

  • via de website van het Gezondheidscentrum: via uw apotheek of via uw huisarts.
  • bellen met de receptenlijn (088 – 800213), indien een code op het recept staat.
  • de lege verpakking van uw medicijn, voorzien van het plaketiket, deponeren in de brievenbus bij de balie van de apotheek.

Indien u de herhaalmedicijnen voor 14.00 uur aanvraagt, dan staan de medicijnen de volgende werkdag vanaf 14.00 uur klaar in de apotheek. Wanneer u bij de arts bent geweest, kunt u de medicijnen direct meenemen. Het gebruik van geneesmiddelen wordt door ons bewaakt.

Soms wordt een medicijn niet herhaald. Er is dan eerst overleg met de huisarts nodig. Als het gebruik van een geneesmiddel tussentijds veranderd is, bijvoorbeeld op advies van een specialist, wilt u dat dan aan de assistente doorgeven?

Urine onderzoek
Als u vermoedt dat u blaasontsteking heeft kunt u uw urine laten onderzoeken. Urine bestemd voor onderzoek dient te worden ingeleverd voor 9.00 uur ’s ochtends. De assistente maakt met u een afspraak over de uitslag van het onderzoek en het eventuele vervolg. Instructies voor het opvangen van urine zijn bij de assistentes verkrijgbaar.

Verwijsbrieven
Brieven en formulieren kunt u tijdens openingsuren afhalen bij de balie van de assistente.

Griepvaccinatie
Griepvaccinaties worden tussen half oktober en half november gegeven. Mocht u hiervoor in aanmerking komen, dan krijgt u automa­tisch be­richt.