Manuele therapie

Binnen het gezondheidscentrum hebben we nu niet een, maar twee fysiotherapie-specialisten in huis! Liesbeth Ballast is naast algemeen fysiotherapeute een  fysiotherapie-specialist op het gebied van geriatrie. Dennis Kroeze mag zich, na het afronden van een 3 jaar durende master in de fysiotherapie, naast algemeen fysiotherapeut nu ook manueel therapeut noemen.

Een manueel therapeut onderscheidt zich op het gebied van het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en klachten aan gewrichten van de armen en benen. Met uitgebreide en specifieke kennis van de ziekteleer van wervelkolom en van de gewrichten van de armen en benen kan er specifieker behandeld worden. Daarnaast kunnen er nu complexe manuele vaardigheden worden ingezet om uw wervelkolom en/of gewrichten beter te laten bewegen en pijn te verminderen. 

  Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut behandelt:

  • hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • artrose van de heup
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

U kunt een afspraak maken zonder verwijzing van huisarts of specialist. De eerste keer wordt een intake gedaan waarna, in overleg met u, een behandelplan wordt opgesteld. Als u een voorkeur heeft voor één van de therapeuten wordt hier rekening mee gehouden.