Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Een gezonde leefstijl is belangrijk om uw gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl?  Een gezonde leefstijl omvat niet alleen voldoende slaap, fysieke inspanning en voeding, maar het omvat bijvoorbeeld ook het vermogen om goed met stress om te gaan.

We kennen allemaal de goede voornemens die gemaakt worden rond de jaarwisseling: dit jaar ga ik minder alcohol drinken, of dit jaar ga ik stoppen met roken, of dit jaar ga ik echt afvallen en dit ook volhouden. Maar hoeveel van deze voornemens worden daadwerkelijk uitgevoerd en nog belangrijker, welke worden volgehouden?

Het veranderen van onze leefstijl is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt, hoe graag we het soms ook willen. We hebben onze gewoontes, onze routines waar we maar lastig van afstappen. Duurzame gedragsverandering is nodig om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden.

In het najaar start de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in Gezondheidscentrum Camminghaburen. De GLI is gericht op volwassenen met overgewicht die daarnaast een risicofactor hebben voor hart en vaatziekten en op volwassenen met obesitas.

In een twee jaar durend traject wordt er zowel individueel als in groepsverband, onder begeleiding van een leefstijlcoach, diëtist en beweegcoach gewerkt aan gedragsverandering die leidt tot een gezonde leefstijl.

Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u meer informatie geven over het traject en de voorwaarden voor deelname.