Fysieke klachten door thuiswerken?

Thuis zijn is vaak ontspannen, maar vanuit huis werken is andere koek. Zeker nu we door Corona vaker genoodzaakt zijn om thuis te werken, is het belangrijk oog te hebben voor je fysieke fitheid.

Zonder dat we het door hebben zitten we vaak, in opperste concentratie, met onze schouders opgetrokken. Dit gaat best lang goed, totdat je op een gegeven moment nekpijn krijgt, je handen koud worden of je last krijgt van hoofdpijn. Een goede werkhouding kan helpen.

Bij een goede werkhouding let je op een actieve zit: zit niet onderuitgezakt. Zorg dat je boven- en onderbenen evenals je onderbenen en voeten, een hoek van 90 graden maken. Het is belangrijk dat je voeten contact maken met de vloer of een voetsteun. Probeer met je schouderbladen contact te maken met de rugleuning en rust met je onderarmen op de armsteunen of bureau.

Het is belangrijk dat je thuiswerkplek goed is ingericht. Plaats de monitor op oog-hoogte. Maak bij voorkeur gebruik van een los toetsenbord zonder numpad en gebruik een losse muis. Probeer daarnaast geregeld even te gaan staan en te lopen.

Heb je toch klachten aan nek, armen, schouders of rug? De fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Camminghaburen kunnen helpen om van de klachten af te komen. Nog vragen over je werkhouding? Ze kunnen meer tips geven om gespannen spieren te vermijden en met zo min mogelijk klachten thuis te werken. 

Fysiotherapiepraktijk GHC Camminghaburen, fysiotherapie@gc-camminghaburen.nl of 058-2672000