E-consult

Heeft u advies van uw huisarts, praktijkverpleegkundige of apotheker nodig, maar is het niet urgent? Misschien is dan een e-consult iets voor u. Het voordeel hiervan is dat u niet een afspraak hoeft te maken en naar de praktijk hoeft te komen. Dit scheelt een hoop tijd en misschien ben u hierdoor ook sneller geholpen.

Met internet-consult (E-consult) kunt u online op een voor u geschikt moment een eenvoudige medische vraag stellen. U logt hiervoor via de button e-consult op www.gezondheidscentrumcamminghaburen.nl in op www.mijngezondheid.net. Stel daarna uw vragen aan uw eigen zorgverlener. U ontvangt binnen drie werkdagen reactie. Als het antwoord klaar staat, krijgt u via een e-mail bericht dat u kunt inloggen om het antwoord te lezen. Vragen worden via een beveiligde verbinding verstuurd.

De app MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Een e-consult kan via de app verstuurd worden. Ook kunt u de app gebruiken om een afspraak te maken. 

 

Vragen en onderwerpen die zich lenen voor een e-consult zijn bijvoorbeeld vragen over leefstijl, onderzoek uitslagen, vragen over medicijnen (zoals bijwerkingen, wel/niet doorgaan, effecten) en vragen naar aanleiding van een eerder contact over chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, astma of suikerziekte.

E-consult is niet geschikt voor spoedeisende vragen, vragen waarvoor (mogelijk) lichamelijk onderzoek nodig is en emotionele of psychische problemen.

Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.