Thuisverpleging en -verzorging

logohetfrieselandThuisverpleging en -verzorging

  • Mw. G. Janssen (wijkverpleegkundige namens de teams verpleging en verzorging, en huishoudelijke verzorging)

Website: http://www.hetfrieseland.nl/

Praktijktijden
Het thuiszorgteam heeft van maandag tot en met vrijdag zitting in het gezondheidscentrum. Zij zijn bereikbaar via de Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land.

Zorgcentrale Thuiszorg Het Friese Land: 0900 – 8864 (ca.€ 0,10 per minuut)

Op het thuiszorgteam kunt u een beroep doen voor verpleging, verzorging en begeleiding als u bijvoorbeeld ziek of gehandicapt bent. Ook als u net ontslagen bent uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum kunt u een beroep doen op deze vorm van zorgverlening.

U kunt dan thuis verzorgd en verpleegd worden en ondersteuning krijgen bij de huishouding. De verzorgenden komen bij u thuis voor hulp bij het opstaan, wassen, aankleden en het naar bed gaan. De verplegenden kunnen u hulp geven bij wondverzorging, pijnbestrijding of injecties. Deze vorm van zorgverlening kan overdag, ’s avonds en ’s nachts worden gegeven.

Spreekuur wijkverpleging en -verzorging
Om te kijken welke zorg u nodig heeft kunt u een afspraak maken met het thuiszorgteam. U kunt hiervoor dagelijks bellen met de Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land.

Uitleen van verpleegartikelen en hulpmiddelen
Verpleegartikelen en andere hulpmiddelen kunt u lenen via Thuiszorg Het Friese Land. Hulpmiddelen als krukken, een rolstoel en bedverhogers kunt u zonder indicatie lenen. Voor middelen als een elektrisch hoog/laag bed is echter een verpleegkundige indicatie nodig.

Website: http://www.hetfrieseland.nl/